utorak, 5. siječnja 2010.

Nobilo udario dječaka: Nije mi žao, to je bila nužda...


Odvjetnik Anto Nobilo je dobio prekršajnu prijavu zbog remećenja reda. On je pljusnuo dječaka koji je s prijateljima blokirao ulicu u centru Zagreba.Prosvjed se dogodio na "zelenom valu" oko podne. Decki koji su sudjelovali ( Izak(16), Zeljko (17),Robert(17),Branko(16),Ferenc(17)



Zagrebački odvjetnik Anto Nobilo dobio je prekršajnu prijavu za remećenje javnog reda i mira jer je prekjučer pljusnuo 15-godišnjaka, koji je s prijateljima prosvjedovao igrajući na ulici nogomet. Dječaci koji su na pet minuta kontejnerima blokirali ulicu u centru Zagreba dobili su prijave zbog kršenja Zakona o sigurnosti u prometu. Filip Zelić (15) tvrdi da ga Nobilo nije samo ošamario nego da mu je i automobilom prešao preko noge i pobjegao. - Bili smo na pregledu u KBC-u Rebro. Na sreću, nema lomova nego samo otekline na nogama, ali i na licu. Sin je još uznemiren, strah ga je hodati po ulici. Nije mi jasno kako se čovjek koji je odvjetnik i sportaš i koji treba štititi djecu može tako ponašati - rekao je uznemireno Filipov otac Mirko i dodao kako će se posavjetovati s odvjetnicima o eventualnoj tužbi protiv Ante Nobila. - Bio sam na razgovoru u policiji. Utvrdili su da su mladići radili prekršaj. Bio sam žrtva, kao i drugi vozači, a učinio sam što sam morao da otklonim štetu. Jesam li pretjerao, ocjenit će sudac za prekršaje - rekao je Nobilo. Dodao je kako ne žali što je dječaka udario jer je, prema njegovu mišljenju, to bila nužda. Uvjeren je kako je time spriječio tučnjavu većih razmjera.
Ante Nobila govori da su oni huligani, nismo mi huligani mi samo hocemo svoj park jer je samo nama stalo do njega

ponedjeljak, 24. kolovoza 2009.

Mladiće su potjerali iz parka kraj Botaničkog vrta. Dio parka su i sami uredili. Na zelenom valu su zaustavili promet i iz protesta zaigrali nogometJednu od najprometnijih zagrebačkih ulica u ponedjeljak oko 12.30 sati “okupirali” su revoltirani mladići kojima su zabranili igrati nogomet u parku oko vrtića Budućnost, kraj Botaničkog vrta. Žac (16), Robi (18) i Brane (16) neki su od 15-ak mladića koji su u znak protesta na sredinu zelenog vala u Žerjavićevoj postavili kante za smeće, zaustavili promet i na 10-ak minuta zaigrali nogomet.
- Vozači su trubili i bijesno negodovali, a susjedi koji nas podržavaju su pljeskali - rekao je Žac te objašnjava da su velik dio parka sami uređivali gotovo dva mjeseca.
- Dečki su se stvarno potrudili. Maknuli su olupinu auta iz parka te uklonili šprice kojih je bilo posvuda. Svaka im čast - kazao nam je stanar koji živi odmah pokraj parka. Nakon što je park bio spreman za igru, na željeznoj ogradi ih je dočekao lokot, a zatim i zaštitar.
- Toliko smo se trudili i na kraju se opet nemamo gdje igrati. Protestirat ćemo sve dok nam ne dopuste da se vratimo na omiljeno igralište koje zovemo Crveni park - složni su pobunjeni nogometaši iz središta grada.
Zagreb
Bunt protiv Bandića: Blokirali Zeleni val i igrali nogomet Piše: Tomislav Mamić
Foto: Dragan Matić/CROPIX

Ukinuli su nam besplatne knjige, a sad nas tjeraju i s igrališta. Dosta nam je

ZAGREB - Nezadovoljni odlukom gradskih vlasti koje su ih potjerale s igrališta u Žerjavićevoj ulici, 15-ak mladića danas je u 12.30 sati kantama za smeće blokiralo raskrižje Gundulićeve i Žerjavićeve ulice u centru grada i na slobodnom dijelu prometnice zaigralo nogomet.

Ubrzo se stvorila gužva do Savske ceste, a nogomet mladića na užarenom zagrebačkom asfaltu vozači su promatrali u šoku i nevjerici zbog onoga što im se događa pred očima.

Podsjetimo, ti su isti momci tijekom ljetnih školskih praznika počeli uređivati zaraslo dvorište unutar zgrada u Žerjavićevoj ulici kako bi tamo uredili nogometno igralište. Očistili su zemljište od narkomanskih igala, obraslog žbunja i smeća, a kad su ga donekle doveli u red, Gradski ured za imovinu unajmio je zaštitare koji su ih izbacili s terena.



- Sada kad su nas izbacili izašli smo na ulicu i tamo u znak prosvjeda zaigrali nogomet - kaže 16-godišnji Željko, u ekipi poznatiji kao Žac. Blokada Zelenog vala trajala je pet minuta.

- Ne daju nam igrališta, ne daju nam besplatne udžbenike i zato smo izašli. Mi smo maloljetni, no i u nama postoji određeno nezadovoljstvo. Ne želimo nerede, nego samo želimo da se naš glas čuje - dodao je Žac.

utorak, 18. kolovoza 2009.

Dragi nasi sugradani zalosno je kako smo i danas shvatili da mi nemozemo bez odluke gradske skupstine uzeti ime klub maldih grada zagreba bez njihove odluke,iz tog razloga upoznavsi se sa normama grada Zagreba koji nas je otjerao iz dvorista apsolutno smo shvatili da nema smisla ih ista moliti ,isto tako nasprem zakona odnosi i na vladu Hrvatske u svezi da se nas klub zove klub mladih Hrvatske pa smo odlučili da se u dalnjem tekstu zovemo isključivo MLADI HRVATSKE ili ti KLUB MLADIH CENTRA kako ovi odvijetnici koji nam žele pomoći dogovore .

Mi nemamo niti novaca da formiramo udrugu ali imamo srce i dušu za naš grad ovo je ipak naš grad a mi smo smo gradjani ovog grada .

Što se tiće crvenog to je naš prolaz od zelenog vala prema đamiji do mihanoviće a ne kako vi komentirate da smo mi nekakva ljevica komunistička .

ponedjeljak, 17. kolovoza 2009.

TU MOZETE POGLEDATI CLANAK U JUTARNJEM LISTU!!!!!

http://www.jutarnji.hr/zagreb/clanak/art-2009,8,14,,172778.jl

KAKO DANAS IZGLEDA
















MLADI ZAGREBA CENTAR

MI MLADI GRADA ZAGREBA POZIVAMO KAO DECKI IZ KVARTA CENTRA (PARK CRVENI) DANAM SE SVI VI NORMALNI LJUDI IZ HRVATSKE PRIDRUZITE NA OSNOVU CLANKA OD DANA 14.08.2009 I 15.08.2009 NA OSNOVI OBJAVLJENOG TEKSTA U JUTARNJEM LISTU NA STRANICI 24 I 25 DA NAM POMOGNETE U VASIM KOMENTARIMA I LJUDSKOJ PODRSCI DA NAS VISE NE TJERAJU OD SVUGDJE PA MAKAR I OVO STO SMO DO SADA NAPRAVILI, ZA NAS NISMO MI NIKAKVI LOPOVI NI NARKOMANI MI SMO SAMO MLADI IZ GRADA KOJI NEMA VISE PROSTORA DA SE IGRAMO I SUTAMO LOPTU!!! BILO BI U REDU DA I VI STARIJI JEDNOM U ZIVOTU POMOGNETE NAMA MLADIMA I DJECI ZAGREBA. U LINK VAM STAVLJAM SVE SLIKE KAKO JE TO IZGLEDALO I KAKO JE DANAS...!!!