ponedjeljak, 24. kolovoza 2009.

Zagreb
Bunt protiv Bandića: Blokirali Zeleni val i igrali nogomet Piše: Tomislav Mamić
Foto: Dragan Matić/CROPIX

Ukinuli su nam besplatne knjige, a sad nas tjeraju i s igrališta. Dosta nam je

ZAGREB - Nezadovoljni odlukom gradskih vlasti koje su ih potjerale s igrališta u Žerjavićevoj ulici, 15-ak mladića danas je u 12.30 sati kantama za smeće blokiralo raskrižje Gundulićeve i Žerjavićeve ulice u centru grada i na slobodnom dijelu prometnice zaigralo nogomet.

Ubrzo se stvorila gužva do Savske ceste, a nogomet mladića na užarenom zagrebačkom asfaltu vozači su promatrali u šoku i nevjerici zbog onoga što im se događa pred očima.

Podsjetimo, ti su isti momci tijekom ljetnih školskih praznika počeli uređivati zaraslo dvorište unutar zgrada u Žerjavićevoj ulici kako bi tamo uredili nogometno igralište. Očistili su zemljište od narkomanskih igala, obraslog žbunja i smeća, a kad su ga donekle doveli u red, Gradski ured za imovinu unajmio je zaštitare koji su ih izbacili s terena.



- Sada kad su nas izbacili izašli smo na ulicu i tamo u znak prosvjeda zaigrali nogomet - kaže 16-godišnji Željko, u ekipi poznatiji kao Žac. Blokada Zelenog vala trajala je pet minuta.

- Ne daju nam igrališta, ne daju nam besplatne udžbenike i zato smo izašli. Mi smo maloljetni, no i u nama postoji određeno nezadovoljstvo. Ne želimo nerede, nego samo želimo da se naš glas čuje - dodao je Žac.

Nema komentara:

Objavi komentar